הסיפור שלנו - make eat - אודות

הסיפור שלנו

MAKEAT נולדה במפגש בין מיכל קלימברג לשיר הלפרן. מיכל חשבה מה לעשות עם מפעל הממתקים המיתולוגי והמשפחתי של "כרמית", איך להתאים את החלל לרוח התקופה וגם לייצר מיזם עם אמירה וכוח לשנות מתוך הכרות עם תחום המזון והקושי הרגולטורי הטמון בו. שיר, 12 שנה לאחר שהקימה את שוק האיכרים ושוק הנמל בנמל ת"א – הכירה לעומק את הקושי הכלכלי והרגולטורי שיש ליצרני מזון קטנים ואיכותיים בכל התחומים – לייצר, לגדול ולהתפתח. יחד הם יצאו למסע ארוך וחוצה יבשות של מחקר ותכנון על מנת לייצר את המטבח המשותף הראשון בישראל שיוכל לתמוך ביצרנים קטנים ולחולל מהפכה של ממש בתרבות הייצור הקטן בארץ. 

אז מה זה בעצם MAKEAT?

מייקאיט הוא אינקובטור המזון הראשון בישראל. 700 מ"ר של מטבח מקצועי, משותף ומאובזר, בעל רשיון יצרן, בו ניתן לשכור עמדה לפי מנוי חודשי ולייצר בדיוק כמה שאתם צריכים, מתי שאתם צריכים עם תמיכה מקצועית של צוות שמבין אתכם, את המקום שלכם ויכול להכווין אתכם להגיע למקום אליו את שואפים

החלל הראשון מיועד לאפייה, קונדיטוריה וקייטרינג חלבי 

הפתיחה הצפויה: תחילת 2020 

ההרשמה החלה! תפסו את מקומכם עוד היום 

סטטיסטיקה

לורם אימפסום דולור סיט אמט

לקוחות
פרוייקטים
בתים

מי אנחנו

שיר הלפרן

יזמית שותפה

אני היזמית והבעלים של שוק האיכרים ושוק הנמל בנמל תל אביב. אני חיה ונושמת יצרנים קטנים ואת הבעיות שלהם כבר 12 שנה ויודעת היטב, על בשרי, מה זה אומר להקים מיזם בתחום האוכל.

אני שפית בהכשרתי, בוגרת הקורדון בלו בפריז (או לה לה) ועבדתי בצעירותי בארץ עם ארז קומורובסקי וערן שרויטמן ובעולם בפריז ובוושינגטון די סי (שם נדלקתי על שוקי איכרים והשאר היסטוריה). אחר כך גם עבדתי בתור עיתונאית אוכל במגזין על השולחן ובעריכה ותרגום של ספרי בישול ובהדרכת סדנאות בישול.

אני חננה גאה ולכן יש לי תואר שני במנהל עסקים עם התמחות בתחום של פיתוח בר קיימא. אני מעורה בתחום של חדשנות בתחום המזון וסטארטאפים של מזון וחקלאות וגם מרצה על הנושאים הללו בארץ ובעולם. אני אמא לגורי ובת זוג למק (יש שאומרים שקראתי למיזם הזה על שמו). אני תל אביבית גאה (מלידה) אבל לאחרונה יש לי קראש על ראשון לציון.

מיכל קלימברג

יזמית שותפה

אני נולדתי לתוך מפעל הממתקים כרמית. כשהייתי בת 5 שאלה אותי סבתא שלי, שהייתה עו"ד גאה ואמו של אבי שגם הוא עו"ד במקצועו, מה אהיה כשאגדל, מיד עניתי עו"ד. אחרי שנרגעה מההתלהבות הראשונית, שאלה אותי מה לדעתי עושה עו"ד ועל כך עניתי, "הוא עושה ממתקים".

לא אכזבתי, ולימים גם אני נהייתי עו"ד, אך גם אני לא עסקתי בתחום.  נדל"ן הוא עולמי, יצרנות היא בדמי ויזמות היא בנפשי. כשהמפעל המיתולוגי של כרמית החליט להעתיק את הפעילות וליישב את הצפון היה ברור שחייבים לשמור על הציונות, היסודות והנשמה של המקום.

כך נולדה היוזמה להביא פתרון ליצרנים קטנים על יסודות המפעל. לאפשר הגשמת חלום למי שבנשמתו הוא יצרן, להמשיך את מפעל החיים הציוני של אבא שלי לעולם שיתופי של קיימות, בנייה ויצירה בתחום המזון. אני אמא גאה ליצירות הפרטיות שלי – איתי, יואב, בועז ומיקה וחולקת את יצועי באהבה עם גלעד.

למה אתם מחכים?

בואו להפוך את החלומות הקולינריים שלכם למציאות עוד היום!
© כל הזכויות שמורות make eat